Twitter Klaim #Blacktober Anime Fanart Nyaen Rasialis Ka Urang Jepang (Kontroversi)

senku hideung anime

Oktober sacara tradisional mangrupikeun sasih sejarah hideung. Tapi pikeun sababaraha alesan, 'hideung' meunang seueur jalma dipicu.

Henteu ngan ukur SJW, tapi langkung ti batur - rasialis anu bencong ningali naon waé anu positip aya hubunganana sareng budaya hideung.



Teu aya tempat sapertos Twitter nalika ngeunaan nyiptakeun kontropérsi tina hawa ipis kana hal-hal éta kuduna mah janten kontroversial.



Candak Tweet ieu salaku conto ti #Black Oktober - a hashtag ngagungkeun karakter hideung dina anime, pilem, atanapi sejenna.

Sababaraha balesan pikeun Tweet ieu teu waras. Kuring moal ngabagikeunana di dieu, anjeun parantos tiasa nebak naon hartosna.

Bagian tina #blacktober ogé nyandak karakter anu aya, teras ngagaduhan seniman nyiptakeunana sareng nempatkeun 'puteran' na.



Dina hal ieu hartosna ningali kumaha rupana upami nyarios, Lempeng dirancang salaku karakter hideung.

Atanapi Nezuko atanapi Senku digambar salaku karakter hideung waé.

anime kalayan kakuatan gaib sareng kahirupan sakola

Tujuanna kusabab henteu seueur karakter hideung dina anime sakumaha nangtung. Janten mangrupikeun kasempetan kanggo ningali naon anu bakal katingalina.



Acara anu pikaresepeun ayeuna diklaim 'rasis' ka Jepang

Anu matak ngeunaan koméntar ieu nyaéta urang Amérika salawasna, dina Tweeters kecap sorangan, 'nyeuseuh bodas' karakter Jepang.

Teu aya anu kantos ngawadul atanapi ngaheureuyan atanapi nyiptakeun kontropérsi ti dinya.

Anjeun kedah naroskeun ka diri nyalira naha, sanaos alesanana nétélakeun.

Fans anime ngaréaksikeun kontropérsi

'Oktober ngan saukur ngeunaan ngarobih karakter anime pikeun langkung ngaidentipikasi sabab & nyiptakeun fanart anu pikaresepeun pikeun Oktober. Dimana nalika nyeuseuh bodas mangrupikeun penghapus sistemik anu aslina dituliskeun karakter POC ku cara ngalungkeun palaku bodas pikeun maénkeunana & ngaluarkeun POC paparan anu parantos minimal. ”

Ieu nyaéta naon #black Oktober dina singgetna, dugi ka jalma gila Twitter ngarobahna janten hal anu négatip.

'Argumenna nyaéta rasialis ngabasmi karakter anime sanés Hideung, tapi saur éta omong kosong lmao. anime ngagaduhan riwayat (kadang pikareueuseun) nyalahkeun jalma Hideung, sareng Blacktober mangrupikeun kasempetan seniman pikeun ngabayangkeun perwakilan yén aranjeunna henteu mampu. '

Naha fokus pisan kana 'lomba'?

Ieu tangtosna Twitter AS. Kaseueuran koméntar asalna di dinya, sareng SANGATNA pisan asalna ti Jepang Inggris, atanapi nagara-nagara sanés.

Fokus pisan kana lomba, sareng ngajantenkeun masalah tina hawa ipis aya dina dirina nyalira rasialis. Kusabab éta hal kahiji anu anjeun tingali: warna.

Kajadian ieu mirip sareng #sailormoonredraw

pelaut bulan redraw ciri asia pelaut bulan redraw mojang hideung

Sababaraha bulan ka pengker, panginten dina bulan Juli 2020 - #sailormoonredraw janten kontropérsi ogé.

Éta deui Amérika Serikat Amérika Serikat anu ngaluncatan sabab karakterna henteu cekap 'bodas'. Sareng ngritik karakter redrawing Jepang sareng Hideung.

Sigana Twitter gaduh masalah rasisme, sareng komunitas anime sok ngagaur sababaraha omong kosong nalika teu kedah aya.

-

acara tv anime terbaik sepanjang waktos

Sumber: Twitter

Disarankeun:

7 Jenis Penggemar Anu Nyababkeun Komunitas Anime TOXIC

Rasisme Henteu Henteu Ngalawan Pakéan Anime Hideung, Sareng 'Pangaruh' Tetep Tenang Salaku Biasa