Gatekeeping Komunitas Anime Mangrupikeun Hiji-hiji Cara Pikeun Nincak SJW'S Out

komunitas anime gatekeeping pikeun najong SJWS kaluar

Abdi parantos ngaliput gatekeeping anime sababaraha taun ka pengker, janten kuring henteu repot ngobrolkeun deui nalika aya kontroversi Twitter.

Sadayana anu kuring carioskeun dicermikeun ku anu sanés, 2+ taun ka hareup. Kacuali Twitter dirancang pikeun amarah nalika anjeun nyarios dina platform.



Sareng kacuali pikeun jalma-jalma anu ngalawan ka gatekeeping sapertos Comic Book, Mary Sue, sareng sajabina.



Tapi héranna paguneman tetep teras-terasan, sareng jalma-jalma moal cicingeun perkawis éta.

redemik gatekeepers anime animemotivation blacksaged



'Naon anu ngabingungkeun kuring salaku jalma Asia sorangan, nyaéta ayana pameget sapertos BlackSageD atanapi AnimeMotivation anu kajantenan hideung. Tweet sareng tulisanana dina dasarna ngadugikeun komik sami / poin gamergate anu sami ku réncang bodasna. '

Kuring malah dialungkeun kana campuran dina Reddit.

Hiji jalma panginten anu anéh yén penggemar anime hideung nyobian 'gatekeep' komunitas.



Kumisan ti éta….

Sakumpulan gambar ku hiji akun Twitter narik minat kuring, janten kuring hoyong ngabahas perkawis éta.

Kuring nganggo gambarna salaku judul.



Gatekeeping pikeun najong SJW’S kaluar masarakat

anime gatekeeping twitter

Batur anu nuju ngalawan SJW’S , sapertos seueur, parantos ngadamel sakumpulan meme anu aya hubunganana sareng kalakuanana.



Kuring gé bagikeun éta engké.

Kumaha ieu sadayana dimimitian nyaéta berkat Tweet anu ngritik anime anu ngagaduhan seueur perhatosan.

Yeuh ieu.

séri anime anu pangsaéna sepanjang waktos

tropis anime ngahinakeun awéwé twitter kritikus

'Trope karakter anu kedah maot nyaéta karakter anime anu tujuanana nyaéta pikeun ngahinakeun / sesat ka awéwé.'

Komunitas anime sanés énggal kana ieu. Éta ilahar salaku f * ck ningali keluhan ieu dina Twitter.

Ampir 100% waktos jalma anu ngadamel keluhan éta Urang Amerika.

Teu aya anu sanés ti nagara sanés anu sigana ambek.

Éta tweet ngakibatkeun ieu:

rem meme kahadéan signalling twitter

'Upami sadayana anu anjeun lakukeun nyaéta wadul demi sinyal kaalusan & titik-titik hudang, maka tinggalkeun komunitas.'

Sareng ieu poin-poin ieu kuring hoyong nyarios kusabab aya sababaraha.

Sedihna Twitter pinuh ku jalma anu nunjukkeun kautamaan sareng nyobian kéngingkeun poin ku hudang, tah éta lain kecap bohong.

Bisa jadi teu sadayana, tapi aya seueur sareng aranjeunna sok nyobian maksa cita-citana kana anime. Hiji hal anu aranjeunna henteu aya kendali nyata.

Naha argumen panjaga gerbang anime masih jalan:

1. Ngalebetkeun politik kana anime

politik anime ninggalkeun komunitas gatekeeping tweet 1

'Upami anjeun henteu tiasa resep anime tanpa ngalebetkeun politik, maka tinggalkeun komunitas anime.'

Ieu deui, hal séjén Kuring geus geus ngobrol ngeunaan sateuacan janten 'cool'.

Henteu janten masalah naha anjeun badé nyebatkeun drama My Hero Academia di taun 2020, sareng anu disebut 'Hitler' omong kosong Twitter matak ngareureuwas.

Atanapi anjeun hoyong nyarioskeun tentang aktris sora anime sapertos Jamie Barky, anu terang-terangan ngaku nyelapkeun 'politik' kana acara anime anu dijuluki.

Kusabab Twitter kalolobaan urang Amérika dina platform, minoritas anu nyaring diantarana ngabanjiri na nyieun hal politik dimana henteu. Utamana nalika anime henteu saé sareng raos.

Atanapi aranjeunna maénkeun senam méntal pikeun ngaku hal-hal anu henteu sah.

Ieu sababna penggemar anime hoyong anime #gatekeep anime.

10 anime pangalusna sepanjang waktos

2. Anu kasinggung ku jasa kipas

anime sjw meme twitter awak awéwé

'Upami awak awéwé ngaganggu anjeun, maka tinggalkeun komunitas anime.'

Argumen pikeun ieu nyaéta anjeun gaduh hak pikeun ngritik anime upami anjeun pameget anu asli.

Éta adil sareng atra. Kuring parantos ngritik Siluman Slayer sateuacanna. Sareng hiji ton acara anime anu sanés.

Bédana kuring henteu nyobian maksa Jepang 'ngarobih' cara, desainna, jasa kipas, atanapi unsur naon anu kuring henteu resep.

Kuring ngantep jalma-jalma resep naon anu diperyogikeun, ditepak deui, sareng resep naon anu kuring resep tanpa kolonialis.

Kekerasan jasa kipas biasana nalika ngeunaan awak awéwé. Sareng henteu pernah sabalikna.

Éta a standar ganda.

Aya kajadian langkung seueur jasa kipas sareng budak awéwé (panonton anime lalaki) sareng éta sababna kritikna beurat.

Tapi… Masih standar standar ti jalma-jalma anu ngamukna.

Patali: Objektif Karakter Anime Lalaki

3. Maksakeun cita-cita anjeun ka pencipta Jepang

kumaha ngabéréskeun masalah anime anjeun henteu resep meme 2 e1614432864450

'Aya 2 nya éta pikeun méréskeun masalah anjeun.

# 1 - Pareuman teras ngalihkeun.

# 2 - Ninggalkeun komunitas sadayana. ”

Ieu salaku réspon pikeun jalma anu ngamuk dina Twitter, atanapi anu langkung parah: nyerang pencipta Jepang dina grup.

Biasana nyababkeun panyipta ngadamel pernyataan, atanapi bahkan istirahat ti Twitter sadayana.

Upami anime sanés kanggo anjeun, mareumanana sareng teraskeun. Atanapi tinggaleun komunitas.

Éta titik anu dilakukeun di dieu. Éta henteu dilarapkeun kana kritik asli sacara umum.

Abdi sadayana pikeun jaga gerbang dina kontéks ieu

Élit anu jinis gatekeeping anime mangrupikeun hal anu HENTEU kuring. Éta henteu nanaon tapi ego sareng teu aman pura-pura ngarasa penting atanapi unggul.

Tapi aya sakumpulan jalma négatip asli, komo perusahaan, anu resep nyandak anime ti Jepang sareng mupus budaya na pikeun nyorong politik sareng narasi na.

Tingali kana naon anu lumangsung Hip Hip kana gelar. Niat sareng budaya goréng vultures dipintal narasi.

Sigana mah éta sababna budaya ngabolaykeun anime sok ekstrim pisan (nyobian janten) upami ngeunaan anime sareng kumaha réaksi kulon.

Naon anu anjeun pikirkeun?

-

Sumber gambar: @CosplayCatLuver

kedah ningali anime sadaya waktos

Disarankeun:

Kumaha Cara Nénjo Fans Anime Palsu Sareng Naha Aranjeunna Ayana

Masalah sareng feminis Anime Di Kulon