Janten Disebut Jurnalisme Anime, Sareng Kumaha Sadayana Di Éta Kanggo Pencét & Sawangan

journalism warta anime maot

'Dulur' LOBA jalma. Éta henteu literal. Tapi éta kedah jelas.

Pos ieu parantos aya dina émutan kuring pikeun umur ayeuna. Tapi langkung seueur dina sababaraha bulan ka pengker sareng waktosna aya anu nyarioskeun perkawis éta.



Kuring moal nyebut sorangan wartawan dumasar judul, tapi éta judul 'batur' anu dipasihkeun ku kuring pikeun warta anu kuring terbitkeun.

Utamana jinis berita seuseueurna situs hindarkeun kusabab leresna politik.

Abdi saurang jalma prinsip sareng bebeneran, henteu paduli kumaha kuring ngaraos atanapi kumaha éta ngajantenkeun jalma séjén.

Janten dina pengertian éta: 'jurnalisme' sok aya di gang kuring.



Éta anu kedahna jurnalistik (tanpa bias atanapi agendas).

Tapi 'jurnalisme anime' dina taun 2020 mangrupikeun guyonan anu ngajalankeun

anime raray kuciwa lucu

Jinis jurnalisme anu urang aya di komunitas anime henteu leres sareng teu tulus.



Éta langkung seueur ngeunaan kéngingkeun klik, pandangan, perhatian ku naon waé anu diperyogikeun, sareng ngaku eusi sapertos anjeun kapan éta dipaling ti tempat sanés.

Henteu janten masalah naha urang nuju nyarios:



  • Anime YouTubers (atanapi YouTubers anu ngalaporkeun anime).
  • Situs berita Anime.
  • Blog.

Atanapi bentuk 'media' sanés anu online. Kusabab sabagian tina kelompok ieu ngan ukur pikeun dirina, agénda, sareng teu paduli kana koléktif.

top 10 serial anime terbaik sepanjang waktos

Sanaos urang sadayana ngamajukeun hal anu sami.

Kumaha jurnalistik anime modéren jalan:

1. Nyingkahan ngarujuk kana 'sumber berita' pisan

nda ishuzoku

Langkung 4-5 dinten kapengker kuring nyebarkeun berita ieu:

Funimation 'Dipecat' Ishuzoku Panarjamah Panarjamah, Dipaksa Asup NDA (Gosip)

Kuring nyebarkeun berita ngeunaan Funimation sareng gosip (tina forum aranjeunna) ngeunaan penerjemah anu dipecat. Sareng kapaksa asup NDA pikeun nyingkahan gangguan hukum.

Nyaho Funimation ieu moal heran lamun leres, tapi éta sajaba ti na.

Sakumaha urang jelas tiasa ningali tina tanggalna - tulisan éta ngagulkeun média sosial.

Kaasup:

  • Reddit
  • Pinterest
  • Facebook
  • Kiwifarms (forum)

Sareng pandangan 10000 parantos ngalangkungan situs kanggo tulisan éta.

pahlawan hei funi

pahlawan hei funi nda

Sedengkeun kuring henteu gaduh pribadi masalah sareng YouTubers ieu, hiji tren anu kuring henteu tiasa hormat nyaéta nyiptakeun eusi sareng ngalirkeun sakumaha aslina.

Utamana lamun dina hal ieu teu aya tautan kana sumber berita aslina anu nyarios ngeunaan ieu dina internét.

Sareng teu aya hiji ogé sebutan dina pidéo éta ogé.

Dina kasus saluran YouTube ieu - kuring tiasa ngahargaan 'sesebutan' dina pidéo (ti 3 Pébruari) sareng kanyataan yén anjeunna maca berita langsung ti Perusahaan Mecha.

Komik Geek Sababaraha nyaéta saluran (kuring ngahargaan gorowokan).

Malah ANN leres, tina sadaya situs

sumber warta ann

Tapi jumlah saluran YouTube anu ngareuwaskeun PERNAH nyambung kana sumber aslina. Ampir saolah-olah aranjeunna hoyong ngajaga 'sagalana' pikeun diri.

Atanapi aranjeunna sieun jalma 'ngaklik tautan' sareng henteu datang deui.

ngamuk elang emas resensi ishuzoku

YouTuber ieu teu ngagaduhan masalah numbu deui ka sumber aslina (sanaos ANN). Sareng seueur pisan anu henteu numbu deui kana sumber aslina pisan.

Kuring perhatoskeun tren saluran 'langkung alit' numbu deui langkung sering, sareng saluran anu langkung ageung atanapi sedeng henteu pernah ngaganggu pikeun numbu deui. Atanapi bahkan nyebatkeun ti mana 'berita aslina' na sumberna.

Saluran YouTube mangrupikeun anu paling condong pikeun 'jurnalisme anime'

cbr mha amarah

Malah CBR - situs anu dikenal pikeun tautan SJW-omong kosong na atanapi nyebatkeun sumber aslina.

Kuring ngan ukur heran kunaon ieu biasa, sareng naha teu aya anu hoyong nyarioskeun perkawis éta.

2. Nyorong agenda sanés ngalaporkeun fakta

cbr sjw

Sakumaha judulna nunjukkeun:

'CBR NELEBUT ANIME PEMAIN TROLLS Pikeun Nolak SJW PROPAGANDA'.

Ieu mangrupikeun gaya TIPIK anu disebut jurnalistik anu anjeun tingali dina média ayeuna. Henteu ngan ukur dina industri anime.

CBR mangrupikeun salah sahiji média anu ngojay dina perairan propaganda , pikeun ngadorong narasi di komunitas anime. Sareng jejer anu sanés aranjeunna ngalaporkeun berita.

ann vic

Jaringan Berita Anime mangrupikeun salah sahiji panyabab sedih tina kabiasaan ieu, bahkan salaku situs anu 'khusus' kanggo anime.

Dina tulisan di luhur - kanyataanna dipulas, dibengkokkeun, sareng dimanipulasi pikeun ngadorong narasi.

Komo bagian koméntarna mah kakonci pikeun nyingkahan serangan balik atanapi saha waé anu 'nyarios ngalawan' éta.

Sénsor di na pangalusna.

Sareng dina pidéo ieu ku IGN - éta ngadorong agenda dumasar kana logika sareng pandering SJW AS.

Salaku hiji jalma nempatkeun éta dina Reddit:

'Sakabéh pidéo nyaéta ngeunaan ngorbankeun persépsi anjeun ngeunaan nampi keragaman dina anime.'

pahlawan tameng féminis anime sjw

Anime Féminis henteu hadé ogé.

Sedengkeun situs éta ngagaduhan niat anu saé, aya seueur BS sareng pandering bade pas kana narasi anu tangtu.

kumaha gedéna industri anime

Dina ulasan ngeunaan Shield Hero, aranjeunna nyarios:

'Kami moal ulasan The Munculna Pahlawan Shield perdana di dieu di Anime Feminist. '

Aranjeunna teras neraskeun:

'Kuring ningali épisode na, sareng éta langkung goréng tibatan anu dibayangkeun. Kuring henteu kantos ningali séri anu ngagaduhan mental méntalrop anu jero pisan.

Kuring ngémutan kumaha ngadeukeutan resensi.

Abdi mikir ngeunaan pura-pura marios tina sudut pandang-incel, tapi éta karaos rada deukeut teuing kana bebeneran.

Abdi mikir ngeunaan nyerat nganggo vitriol sareng ngamuk, tapi éta sacara jujur ​​asa euweuh gunana.

Pamiarsa urang terang naha séri gumantung kana tuduhan perkosaan palsu sareng perbudakan hapunten anu lepat; lebet kana histeris ngalangkungan éta ngan ukur bakal merhatoskeun langkung seueur sareng masihan panyawat urang suka bungah. '

Tarjamahan ieu dina basa Inggris biasa:

'Pahlawan Perisai némpél BENER ngeunaan tuduhan palsu ka Lalaki ayeuna, sareng kusabab kuring féminis - sanés hal anu kuring pikaresepeun ngaku.'

Tujuan umum

deku kilat mha

Dina akhir dinten - urang sadayana nyobian ngalakukeun hiji hal: ngamajukeun anime.

Éta mangrupikeun tujuan UMUM anu urang sadayana bagikeun salaku situs anime, wartawan, blogger, bisnis sareng sajabana.

Promosi anime nyaéta anu urang sami.

Janten sadayana ieu:

  • Propaganda
  • Agendas
  • Nyodorkeun narasi
  • Ngalirkeun eusi sapertos anjeun sorangan
  • Teu maliré kana sumber aslina

Sareng unggal bit BS sanés henteu masuk akal nalika usaha koléktif pikeun ngamajukeun anime.

Kuring nyarios éta sareng nyauran jalma-jalma dina BS-na moal ngarobahna.

Tapi sacara koléktif éta perlu nyauran sh * t kaluar nalika éta kajadian. Abdi kalebet.

Teu aya ieu anu kedah kajantenan dina tingkatan éta, tapi ... éta kanyataanna.

Ieu mangrupikeun jurnalisme 'modéren' di komunitas anime.

Prinsip henteu masalah, sareng ngan sababaraha influencer anu relevan, ageung atanapi alit, ngagaduhan standar sésa kanggo namina. Upami pisan.

Disarankeun:

Standar Ganda Anime: Kumaha Lalaki Sareng Awéwé diperlakukeun Béda

Kebangkitan Vultures Budaya Anime Nyusupkeun Industri (Dina Dekade Tukang)